Αντιγόνη Κατσούρη

Η Αντιγόνη Κατσούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα και είναι Kυπριακής καταγωγής, ενώ έχει ζήσει επίσης στις Η.Π.Α (Washington D.C) και στην Γερμανία. Από μικρή έδειξε την αγάπη της για το πιάνο, κάνοντας από οκτώ ετών τα πρώτα της βήματα στην μουσική σύνθεση, για την οποία σε ηλικία δέκα ετών παρουσιάστηκε ως «παιδί - θαύμα» στην κρατική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Πήρε το πτυχίο πιάνου με τον βαθμό Άριστα Παμψηφεί με Διάκριση, καθώς και το Δίπλωμα πιάνου «Diploma of Licentiateship in Pianoforte» από το Πανεπιστήμιο του Thames Valley (Thames Valley University, London College of Music) με τον βαθμό Άριστα Παμψηφεί και δικαίωμα χρήσης του τίτλου L.L.C.M., ενώ παίζει επίσης ακορντεόν και μπουζούκι και έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια μουσικής τεχνολογίας και μουσικής ψυχοθεραπείας.

Ταυτόχρονα, αφού αποφοίτησε από το Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία είχε περάσει 6η πανελλαδικά στις εισαγωγικές εξετάσεις, εργάστηκε αρχικά ως Δικηγόρος, αναλαμβάνοντας κάθε είδους υποθέσεις, ενώ σήμερα εξασκεί το επάγγελμα του Συμβολαιογράφου, μετά από πανελλαδικές εξετάσεις συμβολαιογραφίας στις οποίες πήρε την πρώτη θέση. Αναπτύσσει ποικίλες δραστηριότητες και στον τομέα της Αγιογραφίας και της ζωγραφικής, για την οποία τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο στον 37ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό..

 
 
 

Ζωντανές εμφανίσεις

Η μουσική της δραστηριότητα περιλαμβάνει Συναυλίες και επιλεγμένες LIVE εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα (ενδεικτικά, αναφορικά με την Αθήνα : Half Note, Ρυθμός stage, Σταυρός του Νότου, Ιανός, Αυλαία, Γραμμές, Κελάρι, 1002 Νύχτες, Χυτήριο, Ghosthouse, Stage25, Art Gallery, Οξυγόνο, Small café, Chevalier, Carouzo, Vitamina, Μαγεμένος Αυλός, Black Duck κλπ.) και το εξωτερικό, σε ένα ευρύ ρεπερτόριο, ελληνικό και διεθνές.
Έχει εμφανιστεί παράλληλα σε αξιόλογους συναυλιακούς χώρους, πραγματοποιώντας συναυλίες, όπως ενδεικτικά :
• Συναυλία «για τον Ελληνισμό» στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, ενώπιον του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου της Μ.Κ.Ο «Ρωμιοσύνη»
• Συναυλία για τα «50 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας», με την συνοδεία ορχήστρας, όπου παρουσίασε μεταξύ άλλων σπάνια παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου
• Συναυλίες – αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι, μέσα στο στέκι του μεγάλου συνθέτη στην Αθήνα καθώς και σε πνευματικά κέντρα της χώρας
• Συναυλία – αφιέρωμα με μελοποιημένη ποίηση του Γεωργίου Δροσίνη
• Συναυλία με θέμα τα «101 χρόνια Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων», στην οποία με την συνοδεία ορχήστρας και της βραβευμένης παιδικής χορωδίας «Αρμονία» παρουσίασε σπάνιες εκτελέσεις από τραγούδια της Ηπείρου και της Ελλάδας
• Συναυλία με Τραγούδια της Μεσογείου, στο Half Note και στο Ίδρυμα Κακογιάννη
• Συναυλίες και παραστάσεις κατά του Bullying (σχολικού εκφοβισμού) και της βίας στα πνευματικά κέντρα της χώρας
• Συναυλίες για την Πανσέληνο
• Συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, το οποίο για 17 χρόνια ήταν κλειστό, ανοίγοντας την σειρά των καλοκαιρινών παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2015, πραγματοποίησε με μια μοναδική βραδιά - αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική Μουσική, σε συνεργασία με το φημισμένο μουσικό συγκρότημα "Λύραυλος".
• και πολλές άλλες αξιόλογες συναυλίες.
Oι συνεργασίες της, επί σκηνής και δισκογραφικά, περιλαμβάνουν σημαντικούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων Λάκης Παπαδόπουλος, Bασίλης Παπακωνσταντίνου, Μάριος Τόκας, Γιάννης Νικολάου, Βασίλης Καζούλης, Δημήτρης Μεντζέλος, Ημισκούμπρια, Αντώνης Μιτζέλος, Παντελής Αμπαζής, Γεράσιμος Γεννατάς, Davood Moohmadi κλπ.

Δισκογραφία

To καλοκαίρι του 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» (από την Protasis), που απέσπασε άριστες κριτικές από τα Μ.Μ.Ε. Ακολούθησε το 2012 το cd «ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ», ταυτόχρονα με το videoclip για το τραγούδι “Αποκάλυψη” που περιλαμβάνεται στο cd αυτό. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε από την Final Touch το cd "RENDEZ-VOUS" (ΡΑΝΤΕΒΟΥ), μαζί με τον Λάκη Παπαδόπουλο («Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ»), με τον οποίο ερμηνεύουν διαχρονικά και αγαπημένα γαλλικά τραγούδια σπουδαίων συνθετών (Charles Aznavour, Serge Gainsbourg, Gilbert Becaud, Christophe κλπ. αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι). Παράλληλα συμμετείχε δισκογραφικά σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, όπως στο cd του Δημήτρη Μεντζέλου (Ημισκούμπρια) “Ο ΡΑΠΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ” με το τραγούδι “Α ρε πατέρα” (Legend) μαζί με το σχετικό videoclip και το τραγούδι «Αγγελοστάλσημο» που περιλαμβάνεται στον ομώνυμο δίσκο του Παναγιώτη Κελάνδρια. Το 2018 κυκλοφόρησε με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Ηπείρου το dvd single «ΑΔΕΙΑ ΣΙΩΠΗ», με το ομώνυμο videoclip και το τραγούδι κατά του bullying και της βίας οποιασδήποτε μορφής, το οποίο μοιράστηκε σε σχολεία και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στις αρχές του 2020 κυκλοφόρησε το τέταρτο της CD "ΕΙΡΗΝΗ", το οποίο περιλαμβάνει 15 αξιόλογα τραγούδια, στα περισσότερα από τα οποία υπογράφει η ίδια την μουσική ή/και τους στίχους, ενώ περιλαμβάνεται επίσης το ντουέτο "Το παλιό μου αλφαβητάρι" με τον Βασίλη Καζούλλη και το ομώνυμο με τον δίσκο τραγούδι "Ειρήνη", σε συνεργασία με τον Ιρανό καλλιτέχνη Davood Moohamadi, με τον οποίο έχουν γράψει τους στίχους στα Ελληνικά και τα Περσικά.

Επικοινωνήστε μαζί μου